Бананова запіканка
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 30 хв

Бананова запіканка

Всі чули про запіканки з сиру, наприклад. Але що робити, коли хочеться порадувати своїх близьких чимось новеньким і смачним? Хочете щось незвичайне? У такому разі, вам до нас! Бананова запіканка, яку ми вам пропонуємо, точно сподобається всім своїм м'яким і ніжним смаком. Адже хто ж з дітей не любить банани?! А якщо вони ще й так смачно запечені в духовці, і запіканка так апетитно пахне! І можливо вона і не дуже святково виглядає, але її цілком можна подавати і на стіл гостям, або ж побалувати себе за чашкою чаю з подругою. Це дуже ніжна запіканка, від якої будуть у захваті дорослі і діти.

Інгредієнти

  • Стиглі банани - 4 шт.
  • Цукрова пудра - 1 ст.
  • Невеликий багет - 1 шт.
  • Кокосове молоко - 250 мл.
  • Корінь імбиря - 2 см.
  • Палочка ванілі (або ванілін) - 1 шт.
  • Цедра лайма - половина
  • Розтоплене вершкове масло - 4 ст. л.
  • Рослинна олія - 2 ст. л.
  • Кокосова стружка - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Банани очистити, розрізати кожен уздовж і потім ще кожну половинку вздовж на 2 частини. Розігріти в сковороді олію і обсмажити банани з усіх боків по 2 хв.

  • 02

    Корінь імбиру очистити, дрібно нарізати. Паличку ванілі надрізати, прибрати насіння. Перемішати половину цукрової пудри з бананами, а решту - додати в кокосове молоко разом з ванільною паличкою та імбиром.

  • 03

    Поставити кокосове молоко на вогонь і нагрівати, поки цукрова пудра повністю не розчиниться. Додати цедру лайма, прогріти молоко ще 2 хв. і зняти з вогню.

  • 04

    Багет нарізати тонкими скибочками і рясно полити кокосовим молоком.

  • 05

    Розігріти духовку до 170°С. Змастити вершковим маслом форму. Викласти в неї шар бананів, зверху - шар хліба. Повторити шари до заповнення форми, останній шар повинен бути з хліба.  Збризнути запіканку рештою вершкового масла і випікати 1 год.

  • 06

    Кокосову стружку обсмажити протягом 1-2 хв. на сухій сковорідці. Дати запіканці охолонути, перевернути на тарілку і зняти форму. Посипати запіканку кокосовою стружкою.