У кожного їз нас тече кров хоробрих і сміливих козаків. А чим підживлювали свою силу ці сміливі воїни? Де і звідки черпали свою міць? Рецепт простий - гетьманський борщ. Ось він - рецепт справжньої національної страви, яка прийде до смаку всім. Борщ завжди асоціювався з Україною. Чому б не спробувати зробити цю страву в домашніх умовах, але згыдно зы справжным етнычним рецептом? Вийде дуже смачно, ситно і традиційно, як в стародавні часи. Підкріпіть своїх домашніх "воїнів" цією смачною і ситною стравою, щоб вони набралися сили і мужності.
Овочі очистити. Цибулю нарізати кубиками, моркву, буряк, перець, капусту, баклажани і картоплю - великою соломкою. Обсмажувати моркву в 2 ст. л. рослинної олії протягом 3 хв., додати цибулю, смажити ще 2 хв.
Потім додати подрібнений помідор і томатну пасту. Готувати на слабкому вогні протягом 3 хв., Додати буряк і готувати ще 15 хв.
Бульйон закип'ятити, покласти в нього нарізані овочі і капусту. Варити під кришкою на невеликому вогні 7 хв., Додати картоплю, а через 5 хв. - баклажани. Ще через 5 хв. покласти обсмажені овочі і квасолю, готувати все разом на слабкому вогні ще 10 хв.
Корінь петрушки нарізати дрібною соломкою, зелень посікти. Корінь обсмажити на рослинній олії і додати разом із зеленню в борщ.
Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 15-20 хв.