Сирні булочки
Кількість порцій - 6
Час приготування - 35 хв

Сирні булочки

Ці сирні булочки по-іншому можна назвати ще сирними паличками. Тому що за формою вони дійсно нагадують сирні палички з магазину. При цьому їх також посипають зверху сиром, як сирні палички. Ця випічка - чудовий привід посидіти вдома, укутатися в плед, зробити чай і насолодитися своєю випічкою подивившись улюблений фільм. Булочки з сиром створять атмосферу спокою і тиші. Їх тепло і аромат зігріють вас навіть у найхолодніший день, а смак приємно здивує і запам'ятається надовго. Також ви можете покликати гостей і пригощати їх цієї смачною випічкою за приємною бесідою. Такий рецепт підходить для будь-якого приводу.

Інгредієнти

  • Молоко - 60 г.
  • Масло кисло-вершкове - 200 г.
  • Сир - 100 г.
  • Борошно - 500 г.
  • Дріжджі сухі - 5 г.
  • Вода - 700 г.
  • Цукор - 40 г.
  • Сіль - 5 г.
  • Яйця - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно приготувати борошняну заварку: змішати борошно і воду в невеликій ємності, помішуючи, на невеликому вогні довести, щоб суміш загусла (буде схожа на крохмальний кисіль). Суміш охолодити.

  • 02

    Замісити тісто із зазначених інгредієнтів, додавши борошняну заварку.

  • 03

    Залишити тісто на 2 години. Готове тісто замісити, розділити на рівні шматочки - близько 65 грам. Кожен шматочок сформувати у вигляді продовгуватої булочки. Готові булочки викласти на деко, застелене папером для випічки.

  • 04

    Сир натерти, яйце збити з молоком. Змастити булочки яйцем і посипати сиром і приправою.

  • 05

    Випікати в розігрітій до 200°C градусів духовці близько 20 хвилин.