Cалат Грецький
Кількість порцій - 4
Час приготування - 10 хв

Cалат Грецький

Популярна, улюблена і відома у всьому світі страва середземноморської кухні - салат Грецький - не просто рясніє яскравими різноколірними фарбами своїх інгредієнтів, але і є скарбничкою унікальних цінностей, створених чарівницею-природою для вас. У цій страві мирно уживаються яскраво-червоні кубики томатів з блискучими кружальцями хрустких зелених огірків, злегка солонуваті кубики сиру фета або бринзи з жовто-червоними напівкільцями стиглого апетитного перцю. Дуже доречними тут є напівкільця цибулі і ароматна суміш італійських приправ. Приготування салату не займе у вас багато часу і подарує масу ні з чим не зрівняного задоволення.

Інгредієнти

  • Помідори - 3шт
  • Огірки (невеликі) - 2-3 шт
  • Червона солодка салатна цибуля - 0,5-1 шт
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Маслини (б/к) - 2-3 ст. л.
  • Бринза або фета - 100-150 г
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Червоний винний оцет (можна заміити лимонним соком) - 2 ст. л.
  • Орегано (або суміш італійських спецій) - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Свіжомелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Помідори вимити, обсушити, розрізати навпіл, вирізати плодоніжки і нарізати великими шматками. Перець вимити, обсушити, розрізати навпіл, вирізати насінну коробку і нарізати напівкільцями. Огірки вимити і відрізати кінчики.

  • 02

    Нарізати огірки кружечками, товщиною близько 1 см. Цибулю очистити і нарізати півкільцями. Фету або бринзу нарізати кубиками.

  • 03

    Викласти в глибокий салатник огірки, болгарський перець, цибулю і помідори. За смаком посолити, посипати дрібкою цукру (якщо помідори кислуваті) і поперчити свіжомеленим перцем.

  • 04

    Збризнути салат соком лимона або винним оцтом і оливковою олією (можна замінити соняшниковою). Обережно перемішати, викласти кубики сиру, посипати сухим орегано (або додати трохи суміші італійських спецій) і прикрасити салат маслинами.

  • 05

    Перед подачею охолодити салат в холодильнику близько 15 хвилин.