Хлібний суп з яблуками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Хлібний суп з яблуками

Незвичний варіант супчику. Легка, пюреподібна консистенція цього хлібного супу припаде до душі навіть самим маленьким поціновувачам смаку. Замочені у воді сухарі і шматочки яблук необхідно розварити, тобто варити до повного розварювання та отримання студнеобразної маси. Перетираючи суміш через сито або друшляк, приберіть нерозчинні шматочки. Після того, як повернете перетерту масу назад в каструлю вже з цукром і прянощами, розведіть суп кип'яченою водою до бажаної консистенції. При подачі на стіл можна заправити густою сметаною. Суп прекрасний і в охолодженому вигляді. Для літа ця страва справжня знахідка.

Інгредієнти

  • Сухарі житні - 150 г.
  • Вода - 700 мл.
  • Цукор - 4,5 ст. л.
  • Яблука - 2,5 шт.
  • Цедра лимонна - за смаком
  • Гвоздика - 1,5 шт.
  • Вершки - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Налити 1 л. води в каструлю, додати в неї сухарі, замочити на деякий час, після додати до хлібної маси дрібно нарізані яблука, поставити каструлю на вогонь, розварити.

  • 02

    Перекласти хлібно-яблучну суміш у друшляк. Перетерти.

  • 03

    Додати до суміші цукор, прянощі, покласти в каструлю, поставити на вогонь, проварити, при цьому до кипіння не доводити. При подачі додати вершки.