Незвичний варіант супчику. Легка, пюреподібна консистенція цього хлібного супу припаде до душі навіть самим маленьким поціновувачам смаку. Замочені у воді сухарі і шматочки яблук необхідно розварити, тобто варити до повного розварювання та отримання студнеобразної маси. Перетираючи суміш через сито або друшляк, приберіть нерозчинні шматочки. Після того, як повернете перетерту масу назад в каструлю вже з цукром і прянощами, розведіть суп кип'яченою водою до бажаної консистенції. При подачі на стіл можна заправити густою сметаною. Суп прекрасний і в охолодженому вигляді. Для літа ця страва справжня знахідка.
Налити 1 л. води в каструлю, додати в неї сухарі, замочити на деякий час, після додати до хлібної маси дрібно нарізані яблука, поставити каструлю на вогонь, розварити.
Перекласти хлібно-яблучну суміш у друшляк. Перетерти.
Додати до суміші цукор, прянощі, покласти в каструлю, поставити на вогонь, проварити, при цьому до кипіння не доводити. При подачі додати вершки.