На жаль, у наш час в магазинах важко знайти смачний і, найголовніше, справжній пломбір. Складно уявити, що його роблять із вершків. Тому такий десерт пропонуємо вам зробити самостійно. Досить змішати вершки з ваніліном і цукровою пудрою. Що стосується ягід - то тут ви можете сміливо включати свою фантазію і враховувати побажання всіх, хто буде куштувати цей пломбір. Адже можна ж легко замінити вишню іншими ягодами. Один раз спробувавши домашній вершковий пломбір, ви залишитеся закохані в нього назавжди.
Збити на маленькій швидкості жовтки з цукровою пудрою (не замінювати пудру на цукор, ефект буде не той).
Поступово ввести 10%-ві вершки, добре перемішати міксером, додати ванілін і поставити на повільний вогонь.
Безперервно помішувати, щоб не пригоріло. Довести майже до кипіння, але не кип'ятити. Потім процідити цю суміш через сито в блюдо в якому буде заморожуватись (воно не повинно наповнитися до країв, пізніше буде необхідно додати ще інгредієнти).
Поставити в морозилку до напівзамороженого стану.
Після цього 35%-ві вершки збити в міцну піну.
Нарізати ягоди попередньо позбувшись від кісточок (ягідки можна додати й цілі без кісточок, це за бажаням).
Збиті вершки додати в майже заморожену масу, ще раз збити міксером, і поставити на 1.5 години в морозильник.
Потім дістати і знову перемішати. Додати вишню і перемішати лопаткою, вона трохи дасть сік і зовсім трішки надасть морозиву колір. Поставити заморожуватися до готовності. Бажано ємність накрити плівкою, щоб морозиво не увібрало сторонній запах з морозильника.
Коли пломбір готовий, дістати, розкласти порційно і насолоджуватися.