Страва французької кухні - кіш являє собою відкритий несолодкий пиріг із рубленого тіста із заливкою на основі яєць і молока та різними начинками. В якості начинки використовуються самі різні інгредієнти: сир, бекон, овочі, гриби. Іноді кіш роблять без основи з тіста - просто начинка і заливка. Запропоноване блюдо - всього лише варіація на тему "кіш": отакі міні-кіш. Основою для міні-кіш будуть шматочки прошуто, які потрібно викласти у формочки для мафінів. Прошуто - це італійська шинка, приготовлена з свинячого окосту. Це м'ясний виріб асоціюється, в першу чергу, з Італією, хоча може виготовлятися і в інших країнах.
Духовку розігріти до 200°C. Формочки змастити олією.
Кожен шматочок шинки розрізати на дві частини, застелити ними формочки, таким чином, щоб стінки були застелені шинкою і щоб шинка вилазила за краї формочки.
У мисці збити 1 яєчний білок і половину яйця, влити сюди ж йогурт, додати нарізані маслини, приправити розмарином, сіллю і перцем.
Вилити яєчну суміш у формочки з шинкою, поставити в духовку на 10-12 хвилин.