Омлет по-арабськи з м'ясом
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Омлет по-арабськи з м'ясом

Точної історії виникнення такої страви, як омлет ніхто не знає. Але слово omelette - французьке, тому й прийнято вважати, що витоки омлету знаходяться у Франції. Найбільш поширена версія про виникнення цієї страви розповідає історію про те, як король Богемії Франц-Йосиф I поїхав на полювання, під час якого дуже зголоднів і йому не залишалося нічого іншого, як заглянути до звичайних простих людей. Селянам, які були дуже ошелешені таким візитом, довелося приготувати обід з усього, що у них було - яйця, молоко, борошно і родзинки. Королю настільки сподобалась ця страва, що він наказав своїм кухарям вдосконалити її і внести в свій раціон. З тих пір і почалося поширення омлету по різним кухням світу, які привносили щось своє в рецепт, і тепер ми можемо обирати кожен день новий варіант цієї страви.

Інгредієнти

  • Яловичина - 200 г.
  • Зелена цибуля - 70 г.
  • Молоко - 2 ст.
  • Яйця курячі - 3 шт.
  • Вершкове масло - 2 ст. л.
  • Пшеничне борошно - 1 ч. л.
  • Зелень - 60 г.
  • Сіль - 4 г.

Етапи приготування

  • 01

    Перекрутити м'ясо в м'ясорубці 2 рази, збити яйця, посікти дрібно зелену цибулю і змішати з яйцем, молоком і борошном.

  • 02

    Додати в суміш фарш, вилити приготовану масу в форму, змащену маслом, запікати омлет в духовці до готовності.

  • 03

    Такий омлет прийнято подавати з гарніром з картоплі або рису і з зеленню.