Омлет по-бельгійськи
Кількість порцій - 2
Час приготування - 20 хв

Омлет по-бельгійськи

За французьким рецептом омлет готується із обсмажених на сковороді злегка збитих яєць. Не прийнято у французів і додавати вершки або молоко, воду, борошно в яєчну суміш. Обсмажуються збиті яйця з одного боку на вершковому маслі до моменту, коли омлет майже повністю не густіє. Подача омлету являє собою згорнутий в трубочку або навпіл яєчний "млинець". Страва не повинна вийти занадто пишниою, на відміну від суфле, тому смажать омлет з відкритою кришкою. Існує думка, що справжній французький кухар в першу чергу повинен обов'язково вміти готувати саме омлет. Перед подачею можна додати начинку за смаком. Ми ж вам пропонуємо спробувати приготувати не класичний французький омлет, а бельгійський варіант цієї страви зі свіжими грибами і бужениною.

Інгредієнти

  • Гриби свіжі (будь-які за смаком) - 250 г.
  • Буженина - 100 г.
  • Масло вершкове - 30 г.
  • Яйця курячі - 3 шт.
  • Борошно - 4 ст. л.
  • Газована вода - за смаком
  • Олія - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Петрушка - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Дрібно нарізати гриби і тушкувати на маслі 10 хв, додавши рублену петрушку, підсолити і поперчити.

  • 02

    Відокремити білки від жовтків, збити білки, а жовтки змішати з водою і борошном. Зробити тісто по консистенції як негуста сметана.

  • 03

    Перемішати гриби з білками і тістом, вилити суміш на сковорідку з маслом і під кришкою запекти омлет.

  • 04

    Перед подачею посипати омлет нарізаною бужениною.