Вівсяні оладки з яблуком
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Вівсяні оладки з яблуком

Вашій увазі чудова ідея для швидкого, смачного і здорового сніданку – неперевершені вівсяні оладки з яблуком. Вівсяні пластівці містить велику кількість «повільних» вуглеводів, тому така їжа дає силу і енергію до самого вечора. У складі яблука присутні необхідні для хорошого травлення рослинні волокна і пектин. До того ж, при всій своїй очевидній корисності такі оладки за смаковими якостями зовсім не поступаються справжньому десерту. Правда, кількість цукру в цьому рецепті мінімальна: погодьтеся, адже краще підсолодити їх за смаком корисним продуктом природного походження – медом або, наприклад, домашнім фруктовим повидлом, ягідним джемом. Снідайте із задоволенням.

Інгредієнти

  • Кефір - 1 склягка
  • Вівсяні пластівці - 0,5 склянки
  • Борошно - 0,5 склянки
  • Розпушувач - 1 ч.л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Яблуко - 1 шт.
  • Цукор - 1 ст.л.
  • Сіль - дрібка
  • Рослинна олія для смаження - 6 ст.л.

Етапи приготування

  • 01

    Вівсяні пластівці залийте кефіром і дайте постояти близько 15 хвилин до набухання.

  • 02

    Яблуко очистіть і натріть на середній терці.

  • 03

    Яйце злегка збовтайте з цукром.

  • 04

    З'єднайте набухлу вівсянку, яблуко, яйце у великій мисці, просійте в неї борошно з розпушувачем (за бажанням його можна замінити 1 ч.л. гашеного соди), все добре перемішайте

  • 05

    Випікайте оладки на розігрітій олії до золотистої скоринки, після промокніть паперовою серветкою, щоб прибрати надлишки жиру. При подачі оладки можна посипати цукровою пудрою або полити медом.