Вашій увазі чудова ідея для швидкого, смачного і здорового сніданку – неперевершені вівсяні оладки з яблуком. Вівсяні пластівці містить велику кількість «повільних» вуглеводів, тому така їжа дає силу і енергію до самого вечора. У складі яблука присутні необхідні для хорошого травлення рослинні волокна і пектин. До того ж, при всій своїй очевидній корисності такі оладки за смаковими якостями зовсім не поступаються справжньому десерту. Правда, кількість цукру в цьому рецепті мінімальна: погодьтеся, адже краще підсолодити їх за смаком корисним продуктом природного походження – медом або, наприклад, домашнім фруктовим повидлом, ягідним джемом. Снідайте із задоволенням.
Вівсяні пластівці залийте кефіром і дайте постояти близько 15 хвилин до набухання.
Яблуко очистіть і натріть на середній терці.
Яйце злегка збовтайте з цукром.
З'єднайте набухлу вівсянку, яблуко, яйце у великій мисці, просійте в неї борошно з розпушувачем (за бажанням його можна замінити 1 ч.л. гашеного соди), все добре перемішайте
Випікайте оладки на розігрітій олії до золотистої скоринки, після промокніть паперовою серветкою, щоб прибрати надлишки жиру. При подачі оладки можна посипати цукровою пудрою або полити медом.