Пепероната - одна з найсмачніших овочевих страв родом з Італії. " Пепероні " в перекладі з італійської означає солодкий перець. Саме він є головним інгредієнтом нашої страви. Привабливість "Пеперонати" полягає в легкості приготування та різноманітності комбінацій з будь-якими закусками чи основними стравами.
Перець необхідно очистити і нарізати на квадратні шматочки.
Потім нарізаємо цибулю великими шматками. Часник - тоненькими скибочками. Помідори очистити від насіння і шкірки та нарізати часточками.
Складіть овочі в форму для випікання.
Посипте сушеними травами. Додаємо сіль та чорний перець за смаком.
Додаємо масло і все перемішуємо.
Накриваємо фольгою і ставимо в духовку на 30 хвилин. Духовка повинна бути прогріта до 180 градусів.
Через півгодини добре перемішуємо овочі, прибираємо фольгу і запікаємо овочі ще 15 хвилин (при температурі 200-210 градусів).
Додайте в овочі трішки базиліку та перед подачею вичавіть сік половини лимона.