Самса - це трохи незвичайні пиріжки. Особливість їх - трикутна форма. Зазвичай використовують прісне або листкове тісто для таких пиріжків. Начинка ж, найчастіше, - це цибуля і січене м'ясо. Іноді замість м'яса можна додати сир або гриби. Прийшла ця страва зі Середньої Азії, де існує дуже багато варіантів приготування самси. Це дуже популярна страва в різних кафе Криму, зараз його можна зустріти і в інших містах нашої країни. Ми ж пропонуємо вам зробити їх дома. Всім відомо, що домашнє - завжди смачніше. Так що, вперед, радувати своїх близьких смачними пиріжками!
Нарізати м'ясо дуже маленькими кубиками. Потім нарізати цибулю. Можна подрібнити її в комбайні. Тепер змішати цибулю з м'ясом. Додати сіль, чорний перець і кмин в м'ясну суміш і добре перемішати руками.
Покласти начинку в холодильник і почати працювати з тістом. Тісто потрібно нарізати на кружечки розміром приблизно 4 см. в діаметрі. Можна кружечки вирізати склянкою.
Розкачати кожен кружечок і викласти начинку в середину. Розігріти духовку до 215°C градусів. З кружечків тіста зліпити трикутнички і затиснути краї.
Змастити деко маслом і викласти трикутнички гладкою стороною вгору. Змішати яйце з водою і змастити поверхню тіста. Посипати кунжутом і відправити в духовку.
Випікати їх потрібно при температурі 215°C протягом 20 хвилин і потім зменшити температуру до 180°C і запікати ще 15-20 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.