Теплий салат із кольоровою капустою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Теплий салат із кольоровою капустою

Теплий салат із кольоровою капустою – оригінальна вегетаріанська страва для справжніх цінителів здорового способу життя. Завдяки незвичайному поєднанню смаків його можна вважати екзотичним. У процесі запікання капусти в духовці необхідно періодично її помішувати. Замість винного оцту допустимо використовувати яблучний. Даний салат можна подавати як в гарячому, так і холодному вигляді. У першому випадку смак всіх інгредієнтів відчувається сильніше. Холодний, салатик стає більш м'яким і просоченим заправкою. Перед подачею страву можна присипати кунжутним насінням або тертим пармезаном.

Інгредієнти

  • Кольорова капуста - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Мед - 1,5 ст. л.
  • Кріп - 1 пучок
  • Шпинат - 50 г.
  • Родзинки - 1 жменя
  • Оливкова олія - за смаком
  • Винний оцент - 3 ст. л.
  • Подрібнений мигдаль - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Кольорову капусту розібрати на суцвіття. Викласти на деко, скропити оливковою олією, посолити, поперчити і поставити в духовку на 15 хвилин.

  • 02

    Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Додати до кольорової капусти на деко, перемішати і поставити ще на 10-15 хвилин.

  • 03

    Змішати оцет, мед і родзинки. Залишити.

  • 04

    Дістати капусту і цибулю, заправити, посолити, поперчити.

  • 05

    Додати подрібнений кріп, мигдаль і шпинат. Перемішати і подавати.