Шашлик із індички
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г

Шашлик із індички

Це дивне створіння - індик, завжди дивує нас своєю загадковою поведінкою та різнокольровим забарвленням. Відомо, що м'ясо цієї птиці надзвичайно дієтичне та легке для споживання. Шашлик з індички здивує вас своїм насиченим смаком та корисними властивостями, адже, як відомо, це м'ясо містить велику кількість білків, що так необхідні для нормального функціонування нашого організму. Не можливо втримати слинки, коли читаєш перелік смакових властивостей цієї страви. Заправлене духмяним перчиком та наповнене трішки кислим соком лимона, м'ясо вбере аромат незабутнього часу та спогадів про літню пору року. Додавання шафрану, що надасть страві дещо незвичайного смаку, повністю завершить наш кулінарний шедевр. Не майте сумніву, що приготування такої страви принесе вам максимум задоволення та позитивних емоцій.

Інгредієнти

  • Філе індички - 500 г.
  • Перець мелений - 0.5 ч. л.
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Шафран - 1 ч. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Нарізати філе індички шматками приблизно 3х3 см.

  • 02

    Змішати в мисці лимонний сік, оливкову олію, перець і шафран. Покласти індичку в маринад і перемішати таким чином, щоб він повністю покрив м'ясо. Накрити плівкою або кришкою, поставити в холодильник на 2 год.

  • 03

    Вимочити дерев'яні шпажки в холодній воді, 1-2 год. Потім нанизати на шпажки шматки індички так, щоб вони прилягали один до одного не дуже щільно.

  • 04

    Розпалити вугілля на мангалі - потрібно, щоб воно прогоріло і покрилося білим попелом. Покласти на решітку шпажки з індичкою і смажити, повертаючи, 12-15 хв.